top of page

Tradpunkt har med sitt lekfulla samspel spelat på många spelmansstämmor, folkmusikfestivaler och till dans både i Sverige och utomlands. Till sin repertoar har trion öppnat en skattkista av polskor, valser och visor från Mörkö och andra delar av Södermanland, men de framför även egenkomponerad musik. Tradpunkts spel beskrivs som svängigt, dansant, förnyande och roligt med stor variationsrikedom men med bibehållen respekt för traditionen. Deras musik är att dansa till – inombords eller i full fart.

 

Tradpunkt släpper våren 2019 sin första skiva ”Dansar här” som spelats in tillsammans med dansare.

Gruppen består av:

Sunniva Abelli – nyckelharpa, sång

Madliene Ahlström Eriksson – fiol, nyckelharpa

Caroline Eriksson – fiol, nyckelharpa

NY Booklet Caroline profilbild lYzYN-QM.

Caroline Eriksson

fiol, nyckelharpa

Caroline Eriksson har en musikerexamen, en pedagogisk påbyggnadsexamen och en ämneslärarexamen med inrikting mot gymnasieskolan från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar som musiklärare och frilansande musiker med instrumenten fiol och nyckelharpa. Caroline är bosatt i Stockholm och medverkar i flertalet musikgrupper.

NY Booklet Madliene_MG_2822.jpg

Madliene Ahlström Eriksson

fiol, nyckelharpa

Madliene Ahlström Eriksson har en kandidatexamen som musiker med inriktning på svensk folkmusik från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar som fiol- och nyckelharpspedagog, musikpedagog på en Reggio Emilia inspirerad förskola och som frilansande musiker. Madliene och hennes make har köpt hennes fars föräldragård som har varit i släkten i sju generationer tidigare. Gården ligger utanför Hedemora i Södra Dalarna och de är numera bosatta där sedan några år tillbaka.

Caroline och Madliene är tvillingar som kommer från Trosa i Södermanland. Innan studierna på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm har Caroline och Madliene studerat på Musik Estetiska programmet i Nyköping, Malungs folkhögskola, Eric Sahlström Institutet i Tobo samt Musikkonservatoriet i Falun. De blev båda Ungdomsmästare i Sydöstsvensk folkmusik år 2007 och är dessutom riksspelmän.

Ny Booklet Sunniva_MG_2817.jpg

Sunniva Abelli

nyckelharpa, sång

Sunniva Abelli är nyckelharpist och sångerska utbildad på Eric Sahlström Institutet i Tobo och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, där hon har både en konstnärlig kandidatexamen i svensk folkmusik och en konstnärlig masterexamen i nordisk folkmusik. Hon är uppvuxen i Bromma, Stockholm, i en musicerande familj, men numera bosatt i Umeå. År 2007 erhöll Sunniva titeln Ungdomsmästare i nyckelharpa och hon har även mottagit Kungl. Musikhögskolans stipendium och Umeå Kommuns Kulturstipendium. Hennes favoritrepertoar är polketter från Burträsk i Västerbotten och polskor från Mörkö i Södermanland.

bottom of page